Coaching & Training

Groen en trainingen is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het geven van lessen in groenonderhoud aan scholen en instellingen. Met specialisaties in niveaus entree en 2, bieden wij hoogwaardig onderwijs aan studenten van verschillende achtergronden.

Een van de belangrijkste specialisaties van Groen en trainingen is het werken met speciale doelgroepen, zoals mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld mensen met autisme, lees- en leerachterstanden en andere uitdagingen. Groen en trainingen begrijpt dat deze doelgroepen vaak extra aandacht en ondersteuning nodig hebben om succesvol te zijn, en daarom zorgt het bedrijf ervoor dat zijn lessen zijn afgestemd op de individuele behoeften van elke student.

Door zich te richten op het creëren van een op de doelgroep afgestemde setting, biedt Groen en trainingen een omgeving waarin studenten zich op hun gemak voelen en gemotiveerd worden om te leren en te groeien. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat wij gebruik maken van specifieke leermaterialen, of dat we de lessen aanpassen om studenten te helpen om te gaan met hun specifieke uitdagingen.

Met zijn uitgebreide ervaring in het werken met speciale doelgroepen en zijn focus op het leveren van hoogwaardig onderwijs, heeft Groen en trainingen een reputatie opgebouwd als een van de meest effectieve bedrijven in zijn vakgebied. Of je nu op zoek bent naar professionele training op het gebied van groenonderhoud voor jouw instelling, of als individu wilt investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling, Groen en trainingen biedt de juiste oplossingen om jouw doelen te bereiken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het leveren van hoogwaardige trainingen, dan is Groen en trainingen de juiste keuze. Met zijn focus op kwaliteit, gepersonaliseerde aanpak en jarenlange ervaring, kunnen wij je helpen om jouw vaardigheden te ontwikkelen en te groeien in jouw professionele leven.

Onze trainingen

De training ‘Wet Natuurbeheer’ is gericht op het verkrijgen en vergroten van kennis over de Wet Natuurbeheer en het behalen van een vereist certificaat. De praktische toepassing hiervan bij het werken in de buitenruimte.

De Wet Natuurbeheer heeft als doel om de Nederlandse natuur en biodiversiteit te beschermen, ontwikkelen en te behouden. In de training worden onderwerpen behandeld zoals flora en fauna herkenning, , wet- en regelgeving, werkinstructies schrijven en communiceren. Deelnemers leren hoe ze deze kennis en vaardigheden kunnen toepassen in de praktijk om zo bij te dragen aan een duurzaam beheer en behoud van onze natuurlijke omgeving.

De training is geschikt voor iedereen die professioneel betrokken is bij het beheer van natuurgebieden, gemeentes, openbare ruimten en hoveniers.

Een training motorzaag is een training die zich richt op het veilig en efficiënt gebruiken van een motorzaag.

Tijdens deze training leer je onder andere hoe je de motorzaag op de juiste manier kunt starten, hanteren en onderhouden. Ook komen aspecten zoals het herkennen van risico’s, het werken met verschillende soorten hout en het toepassen van diverse zaagtechnieken aan bod.

Door het volgen van een training motorzaag vergroot je niet alleen je kennis en vaardigheden, maar ook je veiligheid en die van jezelf en anderen tijdens het werken met een motorzaag. De training is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kan in verschillende niveaus worden gevolgd, afhankelijk van de ervaring en kennis van de deelnemer.

Een training bosmaaien is gericht op het leren gebruiken van een bosmaaier voor het onderhouden van groenvoorzieningen en landschappen.

Tijdens de training worden verschillende aspecten behandeld, zoals het veilig en efficiënt bedienen van de machine, het juist afstellen van de messen en snijdraad, en het herkennen van verschillende vegetatietypen en -dichtheden. Ook wordt er aandacht besteed aan de ergonomie van het werken met een bosmaaier en het voorkomen van blessures.

De training wordt afgesloten met een praktijkgedeelte waarin deelnemers zelf aan de slag gaan en hun vaardigheden kunnen toepassen in een realistische situatie.

Een training elektrische heggenschaar is bedoeld voor iedereen die veilig en efficiënt wil leren werken met een elektrische heggenschaar.

Tijdens de training leer je onder andere hoe je de heggenschaar op de juiste manier hanteert, welke technieken je kunt toepassen voor verschillende soorten heggen en struiken, en hoe je de heggenschaar veilig kunt gebruiken. Ook leer je waar je op moet letten bij het onderhoud en de opslag van de heggenschaar, zodat deze langer meegaat en optimaal blijft werken.

Na afloop van de training heb je de benodigde kennis en vaardigheden om veilig en professioneel te werken met een elektrische heggenschaar.

Tijdens de training leer je de juiste technieken om efficiënt en veilig te werken met de bladblazer.

Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende soorten bladblazers en het onderhoud ervan. Je leert onder andere hoe je bladeren, takken en ander afval op een snelle en effectieve manier kunt verwijderen.

Na afloop van de training ben je in staat om op een veilige en verantwoorde manier bladblazers te gebruiken.